Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik szczawiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 1 litr
ogórek 1 sztuka
rzodkiewka 1/2 pęczka
czosnek 1 ząbek
garść szczawiu
koperek 1/2 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
natka 1/2 pęczka
sól i pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik szczawiowy

Czosnek przecisnąć przez praskę. Jajka pokroić w plasterki, ogórka i rzodkiewki w kosteczkę, szczaw w paseczki, zaś zioła drobno posiekać. Do maślanki dodać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem. stawić do lodówki co najmniej na godzinę. Podawać z jajkiem na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 04.05.2011 16:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak