Sposób przygotowania

do naczynia wsypać cukier puder dodać białko i utrzeć do smaku dodać odrobinę soku z cytryny odstawić,do miski lub na stolnicę wsypać orzechy zmielone,cukier puder,cukier waniliowy,jajko,mąkę i proszek do pieczenia a następnie zagnieść ciasto,wałkować na grubość 1 cm.kroić radełkiem paluszki 5x1cm.smarować przygotowanym lukrem układać na blasze i upiec w temp.160st.na złoty kolor,można przykryć folią aluminiową aby lukier się nie przypalił.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    fajne
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jak z jednej łyżki mąki można upiec ciastka?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !