Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
sól do smaku
bulion 1 szt
mąka ziemniaczana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Mięso myjemy i kroimy w kostkę, którą solimy, obsypujemy przyprawą do wieprzowiny i papryką. Pozostawiamy na kwadrans i lekko podpiekamy na tłuszczu. Przekładamy do garnka i zalewamy 1 litrem wody, dodajemy bulion. Na lekkim ogniu gotujemy przez ok 1 godz. Doprawiamy do smaku, wg uznania. Zazwyczaj jeszcze raz dodaje paprykę mieloną. Zagęszczamy przy pomocy mąki ziemniaczanej.
Polecam podawać z ogórkiem kiszonym i kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 06.01.2014 11:05
Gulasz z kaszą gryczaną,to i u mnie ma wzięcie:)
Ela15 05.09.2013 09:07
bardzo lubię gulasz
Adam/ZUB3R 07.01.2013 15:04
lubię
Katarzyna59 14.12.2012 18:23
super
vesenka 18.06.2012 10:20
mniam
berys18 30.04.2012 12:16
smakowicie wygląda
olkaaa 09.04.2012 16:28
pycha
ronald88 19.02.2012 15:33
super wyglądają
senninha 09.01.2012 08:53
i jak tu nie kochać takich tradycyjnych dań? wystarczy zobaczyć, jak apetycznie wygląda !
calliope 22.12.2011 09:52
bardzo smaczny
mic 02.11.2011 10:35
gulasz uwielbiam do ziemniakow
zdzislawa2 31.10.2011 15:35
Pyszny gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak