Sposób przygotowania

Mięso myjemy i kroimy w kostkę, którą solimy, obsypujemy przyprawą do wieprzowiny i papryką. Pozostawiamy na kwadrans i lekko podpiekamy na tłuszczu. Przekładamy do garnka i zalewamy 1 litrem wody, dodajemy bulion. Na lekkim ogniu gotujemy przez ok 1 godz. Doprawiamy do smaku, wg uznania. Zazwyczaj jeszcze raz dodaje paprykę mieloną. Zagęszczamy przy pomocy mąki ziemniaczanej.
Polecam podawać z ogórkiem kiszonym i kaszą gryczaną.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    Pyszny gulasz :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    gulasz uwielbiam do ziemniakow
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    i jak tu nie kochać takich tradycyjnych dań? wystarczy zobaczyć, jak apetycznie wygląda !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    vesenka

    mniam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię gulasz
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Gulasz z kaszą gryczaną,to i u mnie ma wzięcie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !