Sposób przygotowania

Dynię pokroiłam w kostkę, wysypałam na blachę polaną oliwą, obsypałam ją przyprawą do ziemniaków i piekłam w piekarniku 20 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu zmiksowałam blenderem dynię, papkę przełożyłam do garnka. Opakowanie zupy dyniowej z imbirem wymieszałam z 500 ml zimnej wody, następnie dodałam do zmiksowanej dyni, zagotowałam i gotowałam na małym ogniu 8 minut. Po rozlaniu do miseczek udekorowałam zupę. Robimy kleksy z jogurtu greckiego począwszy od środka, następnie obsypujemy zupę mieszanką ziaren, posypujemy zupę groszkiem ptysiowym i natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Świetna....aż żałuję,że nigdy takiej nie jadłam :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Chętnie wypróbuję przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !