Sposób przygotowania

# 6o dkg maki
# 1 łyżka oleju
# 30 dkg szpinaku
# 20 dkg sera bialego
# ząbek czosnku
# sól
# pieprz
# 3-4 lyżki masła



Wykonanie :
Z maki cieplej wody i lyzki oleju zagnieść lyżne ,elastyczne ciasto. Szpinak rozgrzewać powoli w rondelku z łyzeczka masla aż się rozmrozi i woda wyparuje . Następnie przecisnąć ząbek czosnku dodać do szpinaku, do zimnego oczywiście dodać twaróg , posolić , popieprzyc do smaku, wymieszać . Ciasto porcjami rozwałkowywać , wykrawać szklanką kółka , nakladać farsz i i zlepiać zgrabne pierożki. gotować ok 2 min po wypłynięciu na wodę . surowe wrzucać na wrzątek oczywiście. Pozostałe masełko rozgrzać i polać po wierzchu pierożki na talerzu. Bardzo nam smakowaly.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne pierogi ! dzięki nim polubiłam szpinak:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Przepadam za tymi pierogami :) w wersji feta zamiast ser biały jeszcze bardziej!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dla mnie pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    wspaniałe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Muszę wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    takie to ja bardzo lubię,,poproszę porcję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    muszę wypróbować
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam je!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takich nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne pierożki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !