Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z kapusty włoskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 400 g
bułka 2 szt
masło 2 łyżki
jajko 4 szt
mleko 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat do wysmarowania formy
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z kapusty włoskiej

Kapustę pokroić , usuwając głąb i grube nerwy liściowe. Zalać wrzącą wodą i ugotować. Odcedzić i zmiksować z kilkoma łyżkami wywaru. Masło utrzeć z żółtkami. Bułki namoczyc w mleku, odcisnąć i dodać do żółtek. Połączyć z kapustą, doprawić do smaku solą pieprzem i tymiankiem, delikatnie zmieszać z ubitą pianą z białek. Przełożyć do formy, wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tarta, gotować na parze 45 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak