Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone filety z udka kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z udka kurczaka 1 kg
trawa cytrynowa 5 g
marynata do drobiu 1 op
miód 4 łyżki
Majeranek suszony Prymat 0,5 op
oliwa 10-15 łyżek
masło 5 g
skórka cytrynowa 1 wg uznania
keczup 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone filety z udka kurczaka

filety ( ze skórą) opłukać, włożyć do miski, dodać marynatę do drobiu, miód, majeranek, trawę cytrynową, keczup i oliwę. Wszystkie skladniki wymieszać i dokładnie obtoczyć każdy filet w marynacie. Włożyć do lodówki na 2- 3 godziny lub najlepiejn na noc. Filety ułożyć w naczyniu wymarowanym masłem, posypac starta skórką cytrynową i wlożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok. godzinę w temp. 200 stopni. Podawać najlepiej z ryżem. Smacznego!!!:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak