Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks z makiem I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl.
mak 1 szkl.
jajko 4 szt.
cukier 3/4 szkl.
margaryna 1 kost.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy
aromat migdałowy
otarta skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: keks z makiem I

żółtka,margarynę i cukier utrzeć,pianę z białek ubić na sztywno,do masy dodać mak,mąkę oraz pianę z białek,skórkę cytrynową i aromat dokładnie połączyć ze sobą i wylać do foremki keksowej wyłożonej pergaminem upiec w temp.180st.ok.40-45min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.02.2014 09:04
bardzo dobry
IKrakowianka 19.07.2013 21:41
super ciasto
agnieszka214 23.05.2012 09:55
uwielbiam mak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak