Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta po parysku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda główka
migdały 50 g
masło 2 łyżki
białe wino 3/4 szkl
natka pietruszki do dekoracji
pieprz, sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta po parysku

Z lużno zwiniętej główki kapusty wyciąć głąb, włożyć główkę do osolonego wrzątku obgotować. Migdały obrać, drobno posiekać. Masło utrzeć, dodać migdały i bułkę tartą. Wbic żółtka i przypawic nadzienie do smaku. Włożyć je między liście, lekko rozchylając. Ułożyć w rondlu, zalać winem, dusić pod przykryciem aż zmieknie. Posypać posiekaną pietruszka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 05.09.2010 16:41
ciekawy przepis
buksiak12 05.09.2010 16:41
ciekawy przepis
Dorota71 05.09.2010 16:19
super danie
Dorota71 05.09.2010 16:19
super danie
Emilia22 05.09.2010 15:52
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 15:52
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak