Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bytomskie kostki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód szklanka
cukier szklanka
jaja 2szt
mleko 2 łyżki
masło 2łyżki
mąka 4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2łyżeczki
powidła
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Bytomskie kostki

W miseczce wymieszać mąkę z sodą i przyprawą do piernika, wlać ostudzony miód rozpuszczony z cukrem, dodać jaja i zagnieść ciasto. Wyjąć je na stolnicę, dobrze wyrobić. Połowę ciasta cienko rozwałkować i ułożyć na dobrze natłuszczonej blasze, posmarować z wierzchu powidłami, przykryć drugą połową cista, lekko przygnieść. Posmarować z wierzchu mlekiem i udekorować migdałami. Upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Ostudzone ciasto pokroić w kostki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak