Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w kruchym cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl.
cukier 1/2 szkl.
margaryna 1/2 kost.
jajko
jabłka 6 szt.
cukier puder
cukier waniliowy
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w kruchym cieście

cukier puder wymieszać z cukrem waniliowym,z mąki,margaryny,jajka,5 łyżek cukru zagnieść ciasto,rozwałkować i pokroić na duże kwadraty takie aby zawinąć całe jabłko,jabłka umyć obrać wydrążyć gniazda nasienne a do wydrążonego gniazda można włożyć kilka rodzynek lub konfiturę i wsypać resztę cukru,jabłka układać na wykrojonych kwadratach ciasta i zawijać rogami do środka układać na blasze zawiniętą stroną do dołu,upiec w temp.220st.na jasnozłoty kolor,zaraz po wyjęciu posypać wymieszanym cukrem pudrem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.05.2013 07:01
świetny pomysł
Grazyna0211 17.05.2013 13:53
fajny pomysł na inaczej pieczone jabłka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak