Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spód do sernika lub makowca

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
mąka ziemniaczana 1 szkl.
cukier 3/4 szkl.
jajko 5 szt.
margaryna 1 kost.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: spód do sernika lub makowca

margaryną,żółtka,cukier utrzeć na puszystą masę dodać proszek do pieczenia,mąkę cukier waniliowy lub aromat wymieszać i na koniec połączyć z ubitą pianą na sztywno delikatnie wymieszać łyżką i wyłożyć spód wysmarowanej blachy,piec z masą makową lub serową w temp.180st.ok.40min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.07.2012 12:53
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak