Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z sarniny

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sarnina 35 dag
jaja 2 średnie
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 czubate łyżki
cebula 1 mała
pieprz
sól
tłuszcz do smażenia
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z sarniny

Kroki postępowania

1
Chude mięso z sarny mielimy, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Krok 1 - Mielone z sarniny foto
2
Dodajemy jajka i bułkę tartą oraz rozgnieciony jałowiec. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Mielone z sarniny foto
3
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy na rumiano niewielkie kotlety.
Krok 3 - Mielone z sarniny foto
4
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Krok 4 - Mielone z sarniny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 23.02.2012 14:59
Sarniny jeszcze nie miałam okazji spróbować :)
Anna146 30.10.2011 08:49
to chyba muszę się najpierw wybrać na polowanie :-)
ewasylwia 29.10.2011 22:39
takich jeszcze nie jadłam
pacpaw 29.10.2011 19:57
miej litość i nie wstawiaj takich pyszności :o)
Jarlin 29.10.2011 17:35
mogę jednego prosić na spróbowanie ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak