Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z dorsza na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 3 średnie
mąka pszenna
masło klarowane 2-3 łyżki
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z dorsza na szybko

Kroki postępowania

1
Filety z dorsza kroimy na pół, obtaczamy dokładnie w mące.
Krok 1 - Filet z dorsza na szybko foto
2
Rozgrzewamy olej, dodajemy masło klarowane i na tłuszczu smażymy filety z obu stron na rumiano.
Krok 2 - Filet z dorsza na szybko foto
3
Filety doprawiamy kucharkiem.
Krok 3 - Filet z dorsza na szybko foto
4
Podajemy z frytkami lub ziemniaczanym purée i ulubioną surówką.
Krok 4 - Filet z dorsza na szybko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 11.01.2012 16:15
super
Dorota76 30.10.2011 19:23
super
stokrotka 29.10.2011 23:14
mniam......
BernadettaP 29.10.2011 22:08
Dorsz był świeżutki- od brata :-) Połowy się udały i dostałam mnóstwo dobrych rybek :-) Taki kupny nie jest w stanie się obronić z samą mąką i kucharkiem...
Jarlin 29.10.2011 17:38
A dorsza miałaś świeżego czy mrożonego ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak