Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowo- chrzanowe buraczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 średnie
chrzan 2 czubate łyżki
sól
jabłko 1/4 średniego

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowo- chrzanowe buraczki

Kroki postępowania

1
Buraczki gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, zalewamy zimną wodą. Po 10 minutach obieramy ze skórki i ścieramy nadrobnej tarce (do ziemniaków), lekko solimy.
Krok 1 - Jabłkowo- chrzanowe buraczki foto
2
Dodajemy chrzan,
Krok 2 - Jabłkowo- chrzanowe buraczki foto
3
dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Jabłkowo- chrzanowe buraczki foto
4
Jabłko obieramy ze skórki, wycinamy gniazdo nasienne i ścieramy również na najdrobniejszej tarce, dodajemy do buraczków.
Krok 4 - Jabłkowo- chrzanowe buraczki foto
5
Dokładnie mieszamy, podajemy 30 minut po przygotowaniu.
Krok 5 - Jabłkowo- chrzanowe buraczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 05.04.2012 12:29
dobre z tymi dodatkami
Mysiunia 10.01.2012 17:23
takiej wersji jeszcze nie jadłam:)
Renia1 14.11.2011 20:46
pyszny dodatek
pacpaw 05.11.2011 19:45
w takim towarzystwie buraczków jeszcze nie robiłem
Lotar 30.10.2011 07:52
super
Jarlin 29.10.2011 17:41
ciekawe połączenie, jeszcze nie próbowałam, a szkoda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak