Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka na pomidorach polnych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory polne
cebula
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka na pomidorach polnych

SKŁADNIKI:

pomidory polne - 1 kg,
cebula - 2,
marchew - 2,
seler - nieduży kawałek,
makaron kolanka - 300g ugotowanego,
natka pietruszki,
czosnek - 3 ząbki,
śmietana 18%,
kostka drobiowa,
przyprawą uniwersalną,
sól,
cukier,
pieprz,
liść laurowy.

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Pomidory umyć, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Do gotującej, osolonej wody (do 1 litra, lub nieco wiecej) z dodatkiem kostki drobiowej, liścia laurowego i pieprzu dodać pomidory i pokrojoną w kostkę cebule, gotować przez 10 minut. Następnie dodać pokrojoną w kosteczkę marchewkę oraz selera. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Na koniec dodajemy posiekany drobno lub przeciśnięty przez praskę czosnek i natkę pietruszki, doprawiamy do smaku. Zupę nalewamy do miseczek, dodajemy makaron i kleks śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.06.2013 10:16
bardzo fajna zupka
rjustysia 07.02.2012 09:46
Pomidorówka w każdej postaci jest moją ulubioną zupą :)
Sarenka 08.11.2011 20:44
Pomidory polne są w sezonie, zebrane z pól. Są smaczne, takie mocno pomidorowe naturalnie - najsmaczniejsze w sierpniu :)
pacpaw 08.11.2011 20:17
co to za pomidor polny? nie spotkałem się jeszcze z ta nazwą
Dorota61 02.11.2011 18:24
lubie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak