Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4szt
mąka krupczatka szklanka
mąka ziemniaczana łyżka
proszek do pieczenia 2łyżeczki
cukier szklanka
twaróg 50dag
jaja 2szt
mleko pól szklanki
mąka ziemniaczana łyzka
cukier 0,5szklanki
polewa kakaowa
wiórki kokosowe
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z serem

Całe jaja ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Piec ok 25min. Twaróg zemleć, utrzeć z jajami i mlekiem rozmieszanym z mąką ziemniaczaną. Margarynę i cukier rozpuścić w dość dużym garnku, dodać masę twarogową, esencję zapachową i gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając. Wystudzony biszkopt podzielić na krążki i przekładać gorącą masą. Można polać polewą kakaową i posypać wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak