Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z jabłkiem, na żeberkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
kapusta
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z jabłkiem, na żeberkach

SKŁADNIKI:

żeberka wieprzowe - 200g(lub więcej),
kapusta - średnia główka,
ziemniaki - 4,
cebula,
marchew,
czosnek - 3 ząbki,
por - nieduży,
jabłko - 2,
przyprawa uniwersalna,
kostka rosołowa warzywna,
liść laurowy,
kolendra mielona,
pieprz,
sól

PRZYGOTOWANIE:

Żeberka, przełożyć do dużego garnka i zalać wodą. Gotować przez 10 minut. Dodać kostkę rosołową i łyżeczkę wody. Odrzucić zewnętrzne liście kapusty. Główkę kapusty przeciąć na pół, usunąć głąb, resztę poszatkować. Pozostałe warzywa obrać i drobno pokroić. Do gotującej się wody dodać kapustę. Uzupełnić wodą. Dodać cebulę, liść laurowy i sól. Gotować przez 10 minut, dodać pokrojone w kosteczkę ziemniaki,pieprz i łyżeczkę przyprawy uniwersalnej. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Pod koniec gotowania dodać obrane i pokrojone drobno jabłko, pokrojonego w prążki pora i posiekany czosnek. Gotować przez 5 minut, ostatecznie przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.06.2013 11:45
to jabłko mnie intryguje :)
bernadetta2 12.04.2012 18:54
super
rjustysia 19.01.2012 10:41
Z jabłkiem jeszcze nie próbowałam :)
smakowita 03.11.2011 09:51
fajny pomysł na dodanie jabłka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak