Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

żeberka wieprzowe - 200g(lub więcej),
kapusta - średnia główka,
ziemniaki - 4,
cebula,
marchew,
czosnek - 3 ząbki,
por - nieduży,
jabłko - 2,
przyprawa uniwersalna,
kostka rosołowa warzywna,
liść laurowy,
kolendra mielona,
pieprz,
sól

PRZYGOTOWANIE:

Żeberka, przełożyć do dużego garnka i zalać wodą. Gotować przez 10 minut. Dodać kostkę rosołową i łyżeczkę wody. Odrzucić zewnętrzne liście kapusty. Główkę kapusty przeciąć na pół, usunąć głąb, resztę poszatkować. Pozostałe warzywa obrać i drobno pokroić. Do gotującej się wody dodać kapustę. Uzupełnić wodą. Dodać cebulę, liść laurowy i sól. Gotować przez 10 minut, dodać pokrojone w kosteczkę ziemniaki,pieprz i łyżeczkę przyprawy uniwersalnej. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Pod koniec gotowania dodać obrane i pokrojone drobno jabłko, pokrojonego w prążki pora i posiekany czosnek. Gotować przez 5 minut, ostatecznie przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny pomysł na dodanie jabłka
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Z jabłkiem jeszcze nie próbowałam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    to jabłko mnie intryguje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !