Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini kolanka z bananami i czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana
czekolada w proszku

Przepis i sposób przygotowania na: Mini kolanka z bananami i czekoladą

SKŁADNIKI:

makaron kolanka w wersji mini - 150g (waga po ugotowaniu),
banany - 2 dojrzałe, z brązowymi kropkami,
śmietana 30% do deserów - 2 łyżki z czubem,
czekolada w proszku,
sól.

PRZYGOTOWANIE:

Makaron kolanka gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. W międzyczasie rozdrabniamy banany przy pomocy widelca lub blendera. Rozgniecione banany mieszamy ze śmietanką. Makaron przekładamy do półmisków i dodajemy bananowy sos. Mieszamy i w razie potrzeby podgrzewamy. Całość posypujemy czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak