Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z wątróbki drobiowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
jaja
śmietana 30%

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z wątróbki drobiowej

SKŁADNIKI:

wątróbka drobiowa - 750g,
cebula - 2,
mąka pszenna - 5 łyżek,
otręby pszenne - 7 łyżek,
jaja - 2,
śmietana 30% - 2 czubate łyżki,
majeranek - łyżka,
papryka słodka mielona - łyżeczka,
pieprz,
przyprawa uniwersalna - łyżka,
sól - łyżeczka,
olej do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:

Wątróbkę i cebulę myjemy, osuszamy i rozdrabniamy przy pomocy rozdrabniacza lub maszynki do mielenia. Przelewamy do dużej miski, dodajemy jaja, mieszamy. Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Powstałą masę pozostawiamy na 10 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i chochlą wlewamy masę. Smażymy krótko z obu stron. Placki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Podawajemy z surówką z pomidorów lub z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.12.2012 07:22
dobre
maciek7 06.12.2011 19:01
super
jasiek 27.11.2011 12:34
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak