Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

grzyby leśne np kurki, podgrzybki, borowiki - 800g,
mięso karkowe (lub inne) - 200g,
cebula - 2,
ziemniaki - 4 duże,
marchew - 2,
korzeń pietruszki,
korzeń selera - wielkości pietruszki,
czosnek - 2 ząbki,
śmietana 18% - kilka łyżek,
sól,
kostka grzybowa,
pieprz,
przyprawa uniwersalna,
przyprawa do zup w płynie.

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Mięso myjemy i zalewamy wrzącą wodą. Dodajemy sól, pieprz i przyprawę uniwersalną, gotujemy przez 10 minut. Grzyby obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze lub większe kawałki. Dodajemy grzyby do gotującego się wywaru. Dodajemy wszystkie warzywa poza czosnkiem oraz kostkę grzybową. Gotujemy do miękkości. W razie konieczności uzupełniamy wodą. Dodajemy rozdrobniony czosnek oraz śmietanę, doprowadzamy do wrzenia. Ostatecznie przyprawiamy do smaku. Jeżeli lubimy, możemy zagęścić zupę rozpuszczoną w wodzie mąką.

Komentarze

  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Zupa świetna:) trzeba ją było dodać do przepisów \'krok po kroku\' :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetyczna i aromatyczna zupa.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !