Sposób przygotowania

Białe części porów umyć, osuszyć, pokroić na plasterki. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Pory przysmażyć na 1 łyżce masła, dodać do ziemniaków, wlać 3 szklanki wody, dodać do smaku przyprawę KUCHAREK i gotować 30 min. Następnie lekko przestudzić i przetrzeć lub zmiksować. Wlać mleko, dodać czosnek, estragon, resztę masła, doprawić soli pieprzem, podgrzać. Podawać z groszkiem ptysiowym lub małymi grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Moja znajoma ma zalecaną taką zupę po operacji, tylko jeszcze bez przypraw.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie jadlam, nie jadlam pewnie dobra.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jakoś pory do zupy mi nie pasują
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Krem z pora robię ale bez czosnku - por jest tak delikatny że moim zdaniem szkoda psuc ten smak.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    pora na zupę z porów
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    dobra zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    lubie pora

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !