Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 30 dag
ziemniak 50 dag
mleko 2 szklanki
masło 3 dag
sól - -
estragon 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat - -
przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów

Białe części porów umyć, osuszyć, pokroić na plasterki. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Pory przysmażyć na 1 łyżce masła, dodać do ziemniaków, wlać 3 szklanki wody, dodać do smaku przyprawę KUCHAREK i gotować 30 min. Następnie lekko przestudzić i przetrzeć lub zmiksować. Wlać mleko, dodać czosnek, estragon, resztę masła, doprawić soli pieprzem, podgrzać. Podawać z groszkiem ptysiowym lub małymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 29.01.2012 03:10
lubie pora
jolita 10.06.2011 14:58
mniam
Adamorek 02.06.2011 12:21
lubię
kriso 10.05.2011 05:48
dobra zupka
szajba2 14.01.2011 14:56
pora na zupę z porów
Babciagramolka 21.12.2010 09:08
Krem z pora robię ale bez czosnku - por jest tak delikatny że moim zdaniem szkoda psuc ten smak.
Barbara55 27.08.2010 16:34
jakoś pory do zupy mi nie pasują
zoha1234567890
zoha1234567890 28.06.2010 08:07
nie jadlam, nie jadlam pewnie dobra.
MAŁGORZATA108 20.05.2010 13:19
Moja znajoma ma zalecaną taką zupę po operacji, tylko jeszcze bez przypraw.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak