Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski schabowe pod pierzynką z sosu czosnkowego

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dag
pieczone pomidory 8 dag
cebula 1 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
papryka żółta 1/2 szt.
jogurt naturalny 5 łyżek
majonez 5 łyżek
śmietana 18-procentowa 3 łyżki
posiekany szczypiorek 1 łyżeczka
czosnek 1 główka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
sałata lodowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski schabowe pod pierzynką z sosu czosnkowego

Schab pokroić na plastry. Rozbić, oprószyć cytrynowym pieprzem oraz papryką słodką mieloną i odstawić w chłodne miejsce.

Z papryki czerwonej i zółtej pozostawić kilka kostek do dekoracji. Pozostałą zetrzeć na drobnych oczkach tarki razem z obraną cebulą. Połączyć z rozgniecionymi (przy użyciu widelca) pieczonymi pomidorami, z odrobiną chili pieprzu cayenne i soli. Tak przygotowanym farszem posmarować plastry schabu. Każdy plaster zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką i smażyć na oleju tak długo, aż mięso będzie miękkie.

Roladki przestudzić. Pokroić na plastry i ułożyć na porwanej sałacie lodowej.

Przygotować sos czosnkowy: wymieszać majonez, śmietanę i jogurt razem z ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę i szczypiorkiem. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem. Sosem oblać plastry roladek. Obsypać kostkami świeżej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 24.11.2011 10:07
Prezentuje się wyśmienicie:)
Misiek1 07.11.2011 18:22
Apetyczne
pawel6 02.11.2011 09:24
Muszą być bardzo smaczne:)
Jaheira11 31.10.2011 23:43
fajnie wygląda ale pewnie smak przewyższa wrażenia wzrokowe
Ewa95 29.10.2011 15:38
pyszności!
Emilia22 29.10.2011 08:27
WYGLĄDA APETYCZNIE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak