Sposób przygotowania

Schab pokroić na plastry. Rozbić, oprószyć cytrynowym pieprzem oraz papryką słodką mieloną i odstawić w chłodne miejsce.

Z papryki czerwonej i zółtej pozostawić kilka kostek do dekoracji. Pozostałą zetrzeć na drobnych oczkach tarki razem z obraną cebulą. Połączyć z rozgniecionymi (przy użyciu widelca) pieczonymi pomidorami, z odrobiną chili pieprzu cayenne i soli. Tak przygotowanym farszem posmarować plastry schabu. Każdy plaster zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką i smażyć na oleju tak długo, aż mięso będzie miękkie.

Roladki przestudzić. Pokroić na plastry i ułożyć na porwanej sałacie lodowej.

Przygotować sos czosnkowy: wymieszać majonez, śmietanę i jogurt razem z ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę i szczypiorkiem. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem. Sosem oblać plastry roladek. Obsypać kostkami świeżej papryki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    WYGLĄDA APETYCZNIE
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    pyszności!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajnie wygląda ale pewnie smak przewyższa wrażenia wzrokowe
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Muszą być bardzo smaczne:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Prezentuje się wyśmienicie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !