Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hallowenowe duszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 150 g
margaryna pół kostki
jajko 4 sztuki
woda 200 ml
sól 1 szczyta
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Hallowenowe duszki

Wodę zagotować, dodać margarynę, czekać aż się roztopi. Dodać sól i mąkę. Mieszać aż się wszystko połączy. Gdy się połączą ściągnąć z ognia i wbić jajka. Miksować. Tak powstałe ciasto włożyć do szprycy i wyciskać na wysmarowaną masłem brytfannę ciasto tworząc duszki. Na każdego duszka dać po dwa niewielkie kawałeczki orzecha tworząc oczy. Piec ok. 25 minut w 200 st C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 02.07.2012 08:59
fajne
Betka 20.05.2012 18:50
rewlacja!!!!;)
goofy9 22.12.2011 20:31
świetne
goofy9 22.12.2011 20:31
świetne
goofy9 22.12.2011 20:31
świetne
novita23 01.11.2011 13:28
ciekawe
1j1o1l1a1 29.10.2011 19:11
pyszniutkie :)
iziona 29.10.2011 07:40
Ciasteczka na czasie
iziona 29.10.2011 07:40
Ciasteczka na czasie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak