Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe na pikantnie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1/2 kg
ogórek kiszony 4 szt.
jajko 3 szt.
śmietana 18-procentowa 3 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 8 łyżeczek
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe na pikantnie

Schab pokroić na plastry. Delikatnie rozbić. Każdy plaster posypać curry, białym pieprzem oraz chili pieprzem cayenne. Ułożyć jeden na drugim, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na całą noc.

Schab wyjąć. Każdy plaster posypać solą, posmarować łyżeczką musztardy i na każdym ułożyć po 2 ćwiartki ogórka kiszonego. Panierować w jajku wymieszanym ze śmietaną i w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 27.03.2012 22:12
wyglądają wspaniale,
cukiereczek 11.01.2012 10:22
pyszność
aguus 15.11.2011 06:49
Roladki idealne:)
Misiek1 07.11.2011 18:22
Takie roladki to ja lubię:)
pawel6 02.11.2011 09:23
Uwielbiam takie roladki!
Ewa95 29.10.2011 15:39
pyszności!
Ewa95 29.10.2011 15:39
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak