Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cynamonowe z polewą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cynamon Prymat 4 łyżki
jajko 4
cukier 1/2 szklanka
powidła śliwkowe (węgierkowe) 2 łyżka
olej 3 łyżka
Polewa:
margaryna 1/3
kakao 3 łyżka
cukier 2 łyżka
woda 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cynamonowe z polewą

Mąkę, jajka, olej, sodę oczyszczoną, cukier mieszamy razem i dobrze ugniatamy. Dodajemy do tego 2 łyżki powidła śliwkowego oraz 3 4 łyżki cynamonu. Wszystko jeszcze ubijamy przez chwilę. Do formy obłożonej papierem do pieczenia dajemy ubitą masę. Placek pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu polewamy ciasto wcześniej zrobioną polewą czekoladową. ( margaryną rozpuszczamy na małym ogniu, tak żeby się nie przypaliła. Do margaryny dodajemy kakao, cukier i wodę i wszystko razem chwilę gotujemy dokładnie mieszając).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 21.03.2012 12:37
rewelacyjne
owocówka 31.10.2011 06:09
mniam
pioge7 29.10.2011 06:18
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak