Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1/2 kg
marchew 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler sztuka
natka pietruszki
mąka 1 1/2 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
kiełbasa 1 laska
bulion warzywny 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Do bulionu wkładamy pokrojone w plasterki/kostkę buraczki, seler, pietruszkę, cebulę. Gotujemy. Kiedy będą miękkie wkładamy do garnka ...
Krok 1 - Barszcz czerwony foto
2
marchewkę, pokrojoną w plasterki kiełbasę. Całość gotujemy.
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
3
Zupę zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietaną.
Krok 3 - Barszcz czerwony foto
4
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Barszcz czerwony foto
5
I podajemy :)
Krok 5 - Barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 20.11.2012 20:33
przepis dobrze opisany. Zrobiony zgodnie z nim barszcz czerwony na pewno się uda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak