Sposób przygotowania

z 1,5szkl.mąki i 2,5kost.margaryny zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na pół godz.z pozostałej mąki i wody zrobić drugie ciasto jak na pierogi i wstawić także do lodówki lub zamrażalnika na 10min.po wyjęciu rozwałkować je na grubość 1 cm,na środku położyć ciasto maślane,złożyć w kopertę i wałkować w jedną stronę(zawsze od siebie)przewałkować 2 razy i wstawić ponownie do lodówki na godzinę ponownie rozwałkować i pozostawić na noc w lodówce,następnego dnia robić z tegoż ciasta paluszki lub ciasteczka w/g uznania,rozwałkować ciasto i radełkiem wykrawać paluszki 1,5cmx10cm smarować rozkłóconym jajkiem i posypać startym żółtym serem,jeśli będą to ciasteczka to szklanką wykrawać kółka robić na środku małe otwory naparstkiem smarować jajkiem i maczać w cukrze upiec w temp.180st.na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Muszą być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !