Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrust-faworki I

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
cukier 2 łyżki
tłuszcz 1 łyżka
jajko 2 szt.
ocet 10 % 1 łyżka
śmietana gęsta 1/2 szkl.
sól
cukier waniliowy
cukier puder
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: chrust-faworki I

wymieszać cukier puder z wanilią i odstawić,następnie z podanych składników przygotować gładkie ciasto i odstawić na godzinę po tym czasie ciasto cienko wałkować kroić paski radełkiem lub nożem przeciąć środek i przewijać rozgrzać smalec i piec na jasnozłoty kolor po wystudzeniu posypać wymieszanym cukrem pudrem z wanilią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.11.2013 16:06
bardzo smaczne
Wanda6 28.10.2011 23:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak