Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
mięso wołowe 1/2 kg
kiełbasa 250 dkg
grzyby suszone 10 dkg
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
ślwki suszone 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Ugotować mięso. Kapustę jesli jest zbyt kwaśna sparzyć i odlać wywar. Do kapusty wlać rosół z mięsa. Mięso pokroić i wrzucić do kapusty. Grzyby namoczyć, pokroić i dodać do kapusty. Cebule podsmażyć na smalcu i również dodać. Kiełbasę lekko podsmażyć na smalcu i dodać do garnka. Dodać pokrojone śliwki, garść żurawiny i rodzynek, łyżkę kucharka i łyzkę koncentrau pomidorowego, wlać wino. Gotować do miękkości. Doprawić pieprzem i solą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 12.02.2014 20:59
Wierzę, że jest bardzo smaczny :-)
Bernadeta1 24.09.2013 10:20
narobiłaś mi smaku na taki bigos
Stenka 26.03.2013 18:11
dziekuję za pochlebne komentarze i polecam, jest naprawdę smaczny
pestka 12.01.2013 11:38
lubię
okrysia 18.06.2012 21:59
Smaczne to!
matesko 22.11.2011 12:12
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak