Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka bananowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 50 dkg
cukier 3 łyżki
mleko skondensowane 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat
banan 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka bananowa

Obrać i pokroić banany. Rodzynki namoczyć.Zagotować 1.5 szkanki wody z cukrem, dołożyć żelatynę, dokładnie wymieszać. Dołożyć rodzynki i dolać mleko. Wlać galaretkę do foremki i włożyć kawałki banana. Wstawić do lodówki na dwie godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 04.04.2011 17:44
ciekawe i smaczne
Joanna108
Joanna108 04.01.2011 11:22
Świetne !!!
kakiaa 12.07.2010 19:03
Fajne:) Na wierzch sernika byłoby super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak