Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tortilla po słowiańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

placki tortilli 2 szt.
cebula czerwona 1/2 szt.
sałata karbowana 4 liście
papryka czerwona 1/2 szt.
papryka żółta 1/2 szt.
ogórek 1/2 szt.
pasztet 15 dkg.
ketchup pikantny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tortilla po słowiańsku

pasztet wymieszać z ketchupem i odstawić na 10min.papryki umyć przekroić usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski cebulę pokroić w grube pióra,ogórka umyć nie obierać pokroić w cienkie półplasterki,sałatę umyć i porwać na kawałki,placki tortilli podgrzać na suchej patelni przez pół minuty posmarować każdy pasztetem z jednej strony na nim układać kilka piór cebuli,papryki,ogórka i sałatę jeden brzeg zawinąć do środka by utworzył spód a następnie zawinąć w rulon i związać szczypiorkiem wcześniej sparzonym wrzątkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.08.2012 08:09
extra
IKrakowianka 02.01.2012 15:32
super pomysł na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak