Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula faszerowana mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 duże
mięso mielone cielęce 30 dkg.
jajko
bułka czerstwa
marchewka
natka pietruszki 1/2 pęczka
boczek 4 plasterki
sól i pieprz
ketchup pikantny 2 łyżki
bulion warzywny 1/2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: cebula faszerowana mięsem

w garnku zagotować wodę z 2 łyżkami pikantnego ketchupu,cebule obrać odciąć wierzch i włożyć do wrzątku gotować je przez 5min.wyjąć wystudzić i wydrążyć łyżką środki tak aby zostały po brzegach 2 warstwy połowę miąższu posiekać ,marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć,mięso połączyć z posiekaną cebulą,marchwią,jajkiem,posiekaną natką pietruszki,doprawić do smaku solą i pierzem wszystko wyrobić na jednolitą masę napełniać wydrążone cebule układać w naczyniu do zapiekania każdą przykryć plastrem boczku a po bokach obsypać pozostałym miąższem z cebuli,zalać bulionem i upiec w temp.180st.ok.1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 13.06.2012 10:23
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak