Sposób przygotowania

w garnku zagotować wodę z 2 łyżkami pikantnego ketchupu,cebule obrać odciąć wierzch i włożyć do wrzątku gotować je przez 5min.wyjąć wystudzić i wydrążyć łyżką środki tak aby zostały po brzegach 2 warstwy połowę miąższu posiekać ,marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć,mięso połączyć z posiekaną cebulą,marchwią,jajkiem,posiekaną natką pietruszki,doprawić do smaku solą i pierzem wszystko wyrobić na jednolitą masę napełniać wydrążone cebule układać w naczyniu do zapiekania każdą przykryć plastrem boczku a po bokach obsypać pozostałym miąższem z cebuli,zalać bulionem i upiec w temp.180st.ok.1 godziny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !