Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo pikantne Joli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 2 szt
pieczarki 5 szt
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Prymat 1 op.
mieszanka wędlin 25 dag
chilli 1/2 łyżeczki
sól do smaku
cukier 2 łyżeczki
cukinia 1 szt
smalec 2 (ze skwarkami)

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo pikantne Joli

Wędliny: salami, szynkę i kiełbaski pieprzowe pokroić w kostkę, dodać 2 łyżki smalcu, pokrojoną w kostkę cebulę czosnkową i podsmażyć na patelni. Umyte i oczyszczone z gniazdek nasiennych papryki pokroić w kostkę, w pół plastry pokroić cukinię i pieczarki, Do podsmażonych wędlin wrzucić pokrojoną paprykę, dodać puszkę pomidorów krojonych z czosnkiem, doprawić solą, cukrem i chilli i dusić pod przykryciem około 10 minut, Dodać pokrojoną cukinie i pieczarki i dusić dalsze 10 minut aż sos zgęstnieje. Przełożyć leczo do miseczek, podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 08.05.2012 20:29
fajny przepis na leczo
agnieszka137 28.10.2011 22:54
super wygląda
Agnieszka_B 28.10.2011 22:48
Zapowiada się bardzo smacznie:)
Janek1 28.10.2011 19:48
fajne kolory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak