Sposób przygotowania

Wędliny: salami, szynkę i kiełbaski pieprzowe pokroić w kostkę, dodać 2 łyżki smalcu, pokrojoną w kostkę cebulę czosnkową i podsmażyć na patelni. Umyte i oczyszczone z gniazdek nasiennych papryki pokroić w kostkę, w pół plastry pokroić cukinię i pieczarki, Do podsmażonych wędlin wrzucić pokrojoną paprykę, dodać puszkę pomidorów krojonych z czosnkiem, doprawić solą, cukrem i chilli i dusić pod przykryciem około 10 minut, Dodać pokrojoną cukinie i pieczarki i dusić dalsze 10 minut aż sos zgęstnieje. Przełożyć leczo do miseczek, podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    fajne kolory
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Zapowiada się bardzo smacznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajny przepis na leczo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !