Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kacze udka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kacze 2 szt
marchew 1 średnia
cukinia 15 dag
sos sojowy 1 łyżka
ocet balsamiczny 1,5 łyżki
miód prawdziwy 2 łyżki
imbir 1 kawałek wielkości dużej łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
olej 4 łyżki
tłuszcz do smażenia
woda
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kacze udka

Kroki postępowania

1
Imbir obieramy, ścieramy na drobnych oczkach. Dodajemy sos sojowy, ocet balsamiczny, olej i pozostałe przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Marynatą smarujemy dokładnie mięso i pozostawiamy na 8-24 godzin w chłodnym miejscu.
Krok 1 - Kacze udka foto
2
Marynatą smarujemy dokładnie kacze udka i pozostawiamy na 8-24 godzin w chłodnym miejscu.
Krok 2 - Kacze udka foto
3
Mięso wyjmujemy z lodówki na godzinę przed przygotowaniem. Smażymy na rumiano z obu stron, podlewamy wodą i dusimy 70-80 minut na wolnym ogniu.
Krok 3 - Kacze udka foto
4
Marchew obieramy, z cebuli wykrawamy miękki miąższ, warzywa kroimy w niewielkie talarki.
Krok 4 - Kacze udka foto
5
Dusimy razem 20-25 minut.
Krok 5 - Kacze udka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.03.2013 14:46
nieźle przyprawione
gosia561 12.02.2012 17:59
świetnie to wygląda
BernadettaP 31.12.2011 11:42
Oj, Mysiuniu, koniecznie spróbuj, bo dobrze przyrządzona kaczka jest nieziemska :)
Mysiunia 31.12.2011 11:05
wstyd się przynac ale jeszcze nigdy nie jadłam kaczki:) najwyższy czas spróbowac:)
teresa18 12.12.2011 17:06
lubimy kacze mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak