Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ptysie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 8 szt
masło 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kremówka 1 szkl
cukier puder 1 łyżki
sól do smaku
krem czekoladowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: ptysie

szklankę wody sól masło zagotować wsypać mąkę i szybko mieszać gdy masa zacznie odstawać od brzegów zdjąć z ognia dodawać po jednym jajku ucierając dodać proszek do pieczenia szprycą wycisnąć rozetki na blasze i piec ok 25 minut temp 180*c upieczone ptysie wyjąć krem czekoladowy zrobic jak na opakowaniu schłodzić kremówkę i ubić z cukrem pudrem wystuzone ptysie przeciąć wzdłuż i napełnić kremem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak