Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do kaczki i nie tylko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

imbir 1 kawałek wielkości dużej łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sos sojowy 1 łyżka
ocet balsamiczny 1,5 łyżki
miód 2 łyżki
olej 4 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do kaczki i nie tylko

Imbir obieramy, ścieramy na drobnych oczkach. Dodajemy sos sojowy, ocet, olej balsamiczny i pozostałe przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Marynatą smarujemy dokładnie mięso i pozostawiamy na 8-24 godzin w chłodnym miejscu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2012 17:43
Fajna marynata.
smakoszek 03.01.2012 15:43
kaczka-świetny wybór
pacpaw 23.11.2011 21:10
upatrzyłem sobie kaczke w biedronce :o) Sądzę, że do soboty dorosnę do decyzji o zakupie i na niedzielę coś wymyślę. Może z marynaty skorzystam :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak