Sposób przygotowania

mięso opłukać pokroić na cztery płaskie kotlety i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa oprószyć solą i pieprzem,jabłka umyć obrać i rozdrobnić,orzechy włoskie posiekać,cebulę obrać i pokroić w małą kostkę,szczypiorek umyć i posiekać wszystkie składniki oprócz mięsa dokładnie połączyć ze sobą a następnie układać farsz na przygotowanym mięsie i zawijać roladki spiąć wykałaczką lub zawinąć bawełnianym sznurkiem,na patelni rozgrzać olej z masłem i kłaść na gorący tłuszcz gdy mięso się lekko przyrumieni zlać nadmiar tłuszczu i podlać śmietanką dodać borówki oprószyć papryką i doprawić do smaku dusić do miękkości,podawać danie z makaronem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !