Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka z jabłkami i żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
Majeranek suszony Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia
majeranek świeży kilka gałązek
masło 2 łyżki
żurawina
karkówka 3/4 bez kości
jabłko winne 1/2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka z jabłkami i żurawiną

karkówkę umyć i pokroić na plasterki,cebulę obrać i posiekać,jabłka umyć pokroić na cząstki usunąć gniazda nasienne,żurawinę przebrać i opłukać,na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso na złoty kolor z obu stron oprószyć solą i pieprzem a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego,na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę,dodać jabłka podsmażyć i połączyć z żurawiną,oprószyć majerankiem,solą i pieprzem,obłożyć jabłkami karkówkę na wierzch kłaść kawałki masła i upiec w nagrzanym do 200st.piekarniku przez 30min.podawać przybrane listkami świeżego majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 12.03.2012 09:14
smaczna
Justyna Jussstiii 11.11.2011 10:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak