Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 1 kg
sól
pieprz
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 0,5 szt
cebula 1 duża
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych.

Serca ugotować wraz z włoszczyzną. Następnie pokroić na kawałki (oczywiscie wykrajam z nich co nie co ;) ), a włoszczyznę zetrzec na tarce. Na margarynie podsmażyć cebulkę, dodać serca i włoszczyznę. Po chwili podlać wodą i dusić. Na koniec oprószyć lekko mąką i chwilę jeszcze trzymać na ogniu. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 14.06.2012 08:25
Oj, bardzo dawno nie robiłam. Bo niestety nie każdy lubi, ale muszę zrobić choć troszeczkę dla siebie ;)
romanrafal
romanrafal 26.03.2012 15:30
bardzo lubię
kasienka23 15.11.2011 10:43
robie tak samo:)
misia53 31.10.2011 15:44
bardzo lubię podroby zwłaszcza drobiowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak