Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony czysty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kosci lub wywar jarski 2 litry
grzyby suszone 5 g
buraki ćwikłowe 1000 g
cebula 150 g
kwas buraczany 300 g
cukier 10 g
czosnek 5 g
natka pietruszki 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony czysty

Grzyby umyć, namoczyć i oddzielnie ugotować. Buraki i cebule oczyścić , pokroić w plastry. Zalać warzywa gorącym, przecedzonym wywarem, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, czosnek i gotować k 3 minut . Odstawić na półgodziny , po czym odcedzić uzyskany wywar.Wywar z buraków połączyć z wywarem z grzybów dodać kwas buraczany. Doprawić barszcz sola i cukrem.Podczas porcjowania dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 08.01.2011 00:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak