Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada II.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,5 szkl.
mleko 0,5 szkl.
margaryna 250 g
zapach
mleko w proszku 1,5 szkl.
kakao 2 łyżki
Petit beurre 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada II.

Zwykłe mleko gotowac z cukrem przez 10 minut. Dodać margarynę i zapach i gotować jeszcze 5 minut, nastepnie dodać kakao i mleko w proszku i szybko kręcić. Wylać na blachę, wkruszyć w czekoladę ciastka i odstawić do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.03.2012 07:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak