Sposób przygotowania

mąkę przesiać przez sitko na stolnicę dodać twaróg,szczyptę soli,schłodzone masło i szybko zagnieść ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę,w międzyczasie przygotować farsz do pierogów,jabłka umyć obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach wymieszać je z cukrem i szczyptą cynamonu,wałkować cienko ciasto podsypując mąką wycinać krążki foremką do pierogów lub szklanką i na każdy krążek nakładać farsz mocno sklejać,układać na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką blasze upiec w piekarniku w temp.200st.na złoty kolor jeśli z jednej strony się podpieką to odwrócić je na drugą stronę,podawać z bitą śmietaną i cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !