Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

plastry jabłka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl.
jajko 2 szt.
mleko 1/2 szkl.
sól szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
cynamon Prymat
cukier puder
jabłka 5 słodkie, soczyste

Przepis i sposób przygotowania na: plastry jabłka w cieście

mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli dodać żółtka i mleko po czym wymieszać na jednolitą masę,białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie wymieszać łyżką ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany jeśli będzie zbyt gęste to dodać odrobinę mleka,jabłka umyć obrać ze skórki a następnie pokroić w 1cm.plastry usunąć gniazda nasienne każdy plaster moczyć w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz,upiec na złoty kolor z obu stron i wykładać na papierowy ręcznik aby osuszyć nadmiar tłuszczu,posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 30.04.2012 22:06
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak