Sposób przygotowania

Do zrobienia szampana potrzebne są butelki hermetycznie zamykane. Do każdej butelki włożyć mały orzeszek drożdży, wsypać trzy niezbyt pełne łyżeczki cukru, kilka rodzynek i wlać przegotowaną letnią wodę. Zamknąć, mocno potrząsnąć, pozostawić w ciepłym miejscu na 2 dni. Przed podaniem dobrze schłodzić i dopiero otworzyć.

Nie pamiętam skąd mam ten przepis, próbowałam zrobić go raz ok 10 lat temu, ale nie pamiętam co mi z tego wyszło. Jeżeli ktoś się skusi by go wypróbować to proszę o komentarz z odpowiedzią czy szampan sie udał :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ja chyba się skuszę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !