Sposób przygotowania

wątróbki umyć oczyścić z błon,większe kawałki przekroić na połowę posypać pieprzem i oprószyć mąką,rozgrzać olej i wrzucić wątróbki upiec na rumiano,jabłka umyć (nie obierać) przekroić na ćwiartki usunąć gniazda nasienne skropić sokiem z cytryny a następnie podsmażyć na tłuszczu którym piekły się wątróbki oprószyć solą,cukrem i majerankiem,układać w naczyniu żaroodpornym najpierw warstwę wątróbki,oprószyć solą i majerankiem przykryć jabłkami i zapiec w piekarniku ok.15min.w temp.180st.podawać wątróbki zaraz po wyjęciu z piekarnika z ugotowanym ryżem na sypko i ulubioną surówką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !